Seuramme ja historiaa

Porvoo Hockey Club on porvoolainen seura, jossa pelaamme kesäisin maahockeyta ja talvisin indoor hockeyta!

Porvoo Hockey Club on perustettu vuonna 2006. Naisten edustusjoukkue aloitti pelaamisen 2016.

Tällä hetkellä seurallamme on naisten edustusjoukkue. Joukkueemme pelaa maahockeyta sekä indoor hockeyta naisten SM-sarjassa. 

Porvoo HC:n naiset ovat voittaneet SM-kultaa maahockeyssa vuosina 2018-2019, 2022-2024 sekä hockey5:ssä vuosina 2019-2024. Indoor hockeyssa SM-kultaa voitettu vuosina 2017-2019.

Seuralla on tällä hetkellä tavoitteena junioritoiminnan perustaminen! 

 

 

Tervetuloa harjoituksiimme mukaan kokeilemaan!

Meille ovat tervetulleita kaikentasoiset sekä -ikäiset lajista kiinnostuneet pelaajat aiemmasta lajikokemuksesta huolimatta! Harjoituksiin tuleminen ei vaadi omien pelivälineiden hankkimista, meiltä saat tarvittavat välineet! 

Hockey on ympärivuotinen laji. Harjoittelemme viikoittain Porvoossa. Maahockeyn ulkokaudet harjoittelemme Kokonniemen tekonurmella ja sisäkauden indoor harjoitukset pidetään Pääskytien yläkoulun liikuntasalissa. Tarkemmat tiedot harjoituksien ajankohdista saat ottamalla yhteyttä meihin!

 

Kausimaksu

Kausimaksumme on noin 100€. Suomen Hockeyliiton lisenssit vaihtelevat junioreiden noin 5 eurosta aikuisten noin 35 euroon per kausi.

Lisensseihin voi tutustua tarkemmin Suomen Hockeyliiton sivuilla osoitteessa https://www.hockeyliitto.com/

 

Löydät seuramme myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

 

Haluatko olla osana tukemassa toimintaamme?

Porvoo Hockey Clubin toimintaa voit tukea vapaaehtoisella 10€ suuruisella kannatusmaksulla.

Maksutiedot:
FI81 5358 5420 0406 24
Viitenumero: 7566

Kiitämme tuestanne!

Porvoo HC naisten indoor hockey SM-sarjan turnauksessa Hämeenlinnassa 21.02.2021. Sinisissä kilpajoukkue Porvoo HC BLUE ja punaisissa haastajajoukkue Porvoo HC RED.

Mitä ovat maahockey ja indoor hockey?

Maahockey (englanniksi field hockey, lajin keskuudessa yksinkertaistettuna hockey) on yksi maailman vanhimmista palloilulajeista. Mailapeleistä laji on myös yksi laajimmalle levinneistä. Lajin nykyinen muoto on saanut alkunsa 1800-luvun Englannissa ja ensimmäiset hockeysäännöt julkaistiin 1852 ja 1886 perustettiin Hockey Association, joka sittemmin laajeni Kansainväliseksi Hockey-liitoksi (Federation Internationale de Hockey, F.I.H.).

Olympialaisten ohjelmaan maahockey otettiin ensimmäistä kertaa Lontoossa 1908 ja vuoden 1928 kisoista lähtien laji on ollut pysyvä osa Olympialaisten lajikattausta. Maailman kärkikastiin lajissa kuuluvat eurooppalaisten Saksan, Hollannin ja Englannin lisäksi esimerkiksi Australia, Uusi-Seelanti ja Argentiina.

Suomeen maahockey rantautui Erik von Frenckellin mukana vuonna 1915 mutta lajin harrastus alkoi todenteolla vuoden 1952 Olympialaisiin valmistautumisen myötä. Ensimmäistä kertaa maahockeyn Suomen mestaruudesta oteltiin vuonna 1951.

Sisähockey (indoor hockey) on maahockeysta kehitetty laji, joka on alunperin kehitetty harjoittelumuodoksi maihin, joissa ulkona pelaaminen ympäri vuoden ei ole mahdollista esimerkiksi sääolosuhteiden takia. Lajia pelataan nykyään laajasti Keski-Euroopassa, eritoten Saksassa, Itävallassa sekä Sveitsissä.

Suomessa lajia on harjoitettu 1980-luvulta alkaen talvikuukausina.


Maahockeyn säännöt pähkinänkuoressa

  • Peliaika on 4×15 minuuttia
  • Kentällä pelaajia on kerrallaan 10 kenttäpelaajaa + 1 maalivahti
  • Paitsiota ei ole
  • Mailat ovat rightin puoleisia. Ote mailasta on niin, että oikea käsi on alempana.
  • Palloa saa pelata ainoastaan mailan suoralla puolella.
  • Maalilaukauksen on lähdettävä maalialueen (D, rinki) sisäpuolelta tai hyökkäävän joukkueen pelaajan on koskettava ulkopuolelta rinkiä laukaistua palloa mailallaan maalialueen sisäpuolella, että maali hyväksytään.
  • Maalivahti saa pelata palloa ringin sisäpuolella millä tahansa vartalon osalla, mutta ei saa sulkea palloa niin, että kenttäpelaajien ei ole sitä mahdollista pelata.
  • Lyhyt kulma (penalty corner, short corner) tulee puolustavan joukkueen virheestä ringin sisällä.
  • Pitkä kulma (long corner) tulee pallon ylittäessä päätyviivan niin, että siihen on viimeisenä koskenut puolustavan joukkueen pelaaja (pallo on mennyt pelaajan mailasta tahattomasti päätyviivan yli)
  • Penalty stroke tulee puolustavan joukkueen tahallisesta rikkeestä, joka tapahtuu rangaistusalueen sisällä.
  • Vaarallinen pelaaminen on kielletty.

Yksityiskohtaisemmin sääntöihin sekä maahockeysta kehitettyihin variaatioihin (indoor hockey ja Hockey5) voi tutustua kansainvälisen hockeyliiton FIH:n kotisivuille tai FIH Rules of Hockey mobiiliaplikaatiossa (saatavilla sekä App Storesta että Google Play Storesta).

Rules of Hockey


Maahockeyn ja indoor hockeyn (sisähockey) kilpailusäännöt

Hyödyllisiä linkkejä laijsta kiinnostuneille